Zet je eerste stappen in de kraamzorg als kraamverzorgende in opleiding

Werken in de kraamzorg is een roeping. Het is een beroep waarbij je een verschil kunt maken in het leven van pasgeboren baby's en hun families. Bij gro-up kraamzorg hebben we een passie voor het leveren van hoogwaardige zorg en ondersteuning tijdens deze bijzondere fase. Wil jij ook werken in de kraamzorg, maar heb je nog niet de juiste opleiding? Volg het traject BBL kraamverzorgende bij gro-up.

BBL opleiding Kraamzorg

Wat is jouw rol als kraamverzorgende?

Als kraamverzorgende bij gro-up ben je een belangrijke schakel in het geboorteproces. Je biedt niet alleen medische zorg en assistentie, maar ook emotionele steun en begeleiding aan de kersverse ouders. Jouw aanwezigheid zorgt voor een veilige en vertrouwde omgeving waarin ouders kunnen wennen aan het ouderschap en waarin ze alle nodige kennis en vaardigheden kunnen opdoen om zelfstandig voor hun baby te zorgen.

Goed om te weten

Kraamzorg is geen 9-tot-5 baan; het is een 24/7 roeping die flexibiliteit vereist. Bij gro-up bieden we een 15 maanden durend opleidingstraject waarbij je eerst 6 weken naar school gaat en daarna vooral in de praktijk leert. We starten twee keer per jaar een nieuwe klas; het exacte startmoment kan variëren. We zoeken mensen met minimaal een mavo, vmbo-tl of mbo-2 diploma. Je beheerst de Nederlandse taal, hebt basiskennis van Engels en brengt een positieve en oplossingsgerichte instelling mee. Een rijbewijs is een pré.

Meer vragen over werken en leren in de kraamzorg?

 

Naar de Q&A

 

Werken én leren bij gro-up: BBL-traject tot kraamverzorgende

Misschien vraag je je af hoe je kraamverzorgende kunt worden en wat het BBL-traject inhoudt. Bij gro-up bieden we de mogelijkheid om via een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) opgeleid te worden tot kraamverzorgende. Dit betekent dat je werken en leren combineert, zodat je direct praktijkervaring kunt opdoen terwijl je jezelf verder ontwikkelt. Het BBL-traject bij gro-up is een uitgebreid programma waarin je alle benodigde kennis en vaardigheden leert om een professionele kraamverzorgende te worden. Je zult werken onder begeleiding van ervaren professionals die je zullen ondersteunen en coachen tijdens je leerproces. Daarnaast volg je theoretische lessen en neem je deel aan praktijkgerichte trainingen om je vaardigheden verder aan te scherpen.

BBL kraamverzorgende vacature

Ook meteen salaris verdienen

Het mooie van het BBL-traject is dat je direct een salaris ontvangt voor het werk dat je verricht. Je bent immers aan het leren én werken tegelijk. Dit betekent dat je niet alleen een waardevolle opleiding krijgt, maar ook financiële zekerheid hebt tijdens je studie. Het is een geweldige kans om een diploma te behalen terwijl je praktijkervaring opdoet en je passie voor de kraamzorg kunt volgen.

Leren van ervaren collega's

Bij gro-up geloven we in de kracht van een hecht team. Samen met andere gepassioneerde kraamverzorgenden vorm je een warme en ondersteunende gemeenschap. We delen kennis, ervaringen en werken samen om de best mogelijke zorg te bieden aan onze cliënten. Onze organisatie heeft een sterke focus op professionaliteit, kwaliteit en persoonlijke ontwikkeling. We zorgen ervoor dat je de juiste begeleiding en ondersteuning krijgt om te groeien in je rol als kraamverzorgende.

Wanneer gaan de klassen van start?

Onze opleiding tot kraamverzorgende wordt twee keer per jaar aangeboden in samenwerking met het Zadkine College in Spijkenisse. Neem voor meer informatie contact op met onze recruiter kraamzorg Melissa Darici via melissa.darici@gro-up.nl. Dus, ben je op zoek naar een uitdagende en betekenisvolle carrière in de kraamzorg? Wil je werken bij een organisatie die zich inzet voor kwaliteit en zorgzaamheid? Dan is gro-up kraamzorg de plek voor jou. We zijn altijd op zoek naar gemotiveerde mensen die een passie hebben voor kraamzorg en graag willen bijdragen aan de veilige start van nieuw leven.