Terug naar overzicht

Haal het mooiste uit jezelf

als kraamverzorgende in opleiding (KIO)

Naar verwachting zal er in november 2024 een nieuwe BBL klas starten. Meld je aan via onderstaand formulier en we nemen jouw gegevens op in onze talentpool. Zodra de definitieve startdatum bekend is, nemen wij direct contact met jou op! Benieuwd naar meer informatie? Lees dan snel verder!

Wij begeleiden jou naar jouw droombaan!

Ben je op zoek naar een nieuwe carrièrestap en wil je kennis maken met de avontuurlijke wereld van baby's en kraamgezinnen? Bij gro-up kraamzorg bieden wij een unieke kans om te werken én leren in de kraamzorg. Wij scholen je binnen 15 maanden om naar kraamverzorgende!

Kraamzorg bij gro-up

Maak kennis met gro-up kraamzorg, voorheen bekend als kraamzorg Rotterdam. Als de oudste en grootste kraamzorgorganisatie in Rotterdam en omstreken, leveren wij al tientallen jaren professionele en liefdevolle zorg die aansluit bij de behoeften van kraamvrouwen. Daarnaast zijn wij de enige kraamzorgorganisatie in de regio Rotterdam en Den Haag die zowel kraamzorg thuis als in een Geboortehotel aanbiedt. Dat maakt ons echt uniek!

BBL opleiding tot kraamverzorgende: werken en leren

Bij gro-up begrijpen wij dat omscholen een spannende en uitdagende stap is. Daarom bieden wij een inspirerend traject waarbij je samen met je nieuwe collega’s de benodigde kennis en praktijkervaring opdoet. Werk en opleiding gaan hand in hand in ons Beroeps Begeleidend Leren (BBL) traject, zodat je direct in de praktijk kunt leren wat het betekent om een kraamverzorgende te zijn.

In samenwerking met het Zadkine in Spijkenisse bieden wij een opleiding tot kraamverzorgende. Tijdens het traject werk je 24 uur per week volgens een flexibel rooster dat wij gezamenlijk samenstellen. In de eerste zes weken volg je lessen op school, gevolgd door zes lesweken verspreid over het jaar. Het echte werk leer je in de praktijk in de thuiszorg en onze geboortecentra in Rotterdam en/of Den Haag. Na het behalen van je diploma garanderen wij je een baan binnen gro-up kraamzorg. Bovendien betalen wij je opleiding, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over financiële belemmeringen.

Baangarantie na je opleiding

Werken als kraamverzorgende betekent dat je een speciale rol vervult in kraamgezinnen. Je biedt deskundige zorg, creëert een veilige start voor moeder en kind, en ben je betrokken bij het bevorderen van hun fysieke en psychische welzijn. Bij gro-up kraamzorg zijn er diverse mogelijkheden om zowel thuiszorg, als zorg in onze geboortecentra aan te bieden. Na het behalen van je diploma zijn er dus verschillende mogelijkheden in het diverse werkveld.

Wat breng jij als BBL-student?

Nu is het jouw beurt om te schitteren in ons verhaal. Naast je motivatie om in de kraamzorg aan de slag te gaan, beschik je over de volgende kenmerken en competenties:

 • Je hebt een diploma op minimaal mavo, vmbo-kader, vmbo-tl of mbo-2 niveau.
 • Je bent minimaal 18 jaar en bent in het bezit van een rijbewijs en bij voorkeur een auto.
 • Servicegericht, gastvrijheid en flexibiliteit zijn jouw tweede natuur. Werken in de kraamzorg is een 24-uurs beroep, 365 dagen per jaar waardoor flexibiliteit van belang is.
 • Je hebt een positieve en leergierige instelling. Je ziet problemen als uitdagingen en past je gemakkelijk aan op de behoeften van cliënten.
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend en hebt basiskennis van Engels en misschien nog een 3e taal.
 • Je maakt gemakkelijk connectie met verschillende type mensen, bij jou voelen ze zich op hun gemak.

Wat gro-up jou biedt

Bij gro-up kraamzorg heten wij je van harte welkom. Je wordt onderdeel van een groter geheel, een team van maar liefst 3000 collega's die allemaal het verschil maken voor kind, gezin en buurt En weet je wat dat betekent? Kans om verder te groeien! Wij bieden je:

 • Een volledig betaalde, branche erkende opleiding tot kraamverzorgende met baangarantie.
 • Persoonlijke begeleiding van een ervaren collega tijdens jouw opleidingstraject.
 • Een contract van 24 uur, met mogelijkheid tot meer uren in overleg.
 • Een salaris van € 1.150,00 bruto per maand bij een contract van 24 uur tijdens je opleiding, wat neerkomt op ongeveer € 1.000,00 netto per maand. Na het behalen van je diploma ontvang je een bruto salaris van € 2.130,98 tot € 2.931,56 (FWG 35) volgens de CAO kraamzorg.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een telefoonvergoeding, reiskostenvergoeding, collectieve verzekeringen, pensioenregeling en een eindejaarsuitkering.
 • Ruimte om te blijven leren en ontwikkelen via ons online portaal, de gro-up academie.
 • Geweldige teamuitjes en leuke evenementen door het jaar heen.
 • Mogelijkheid tot werken in een geboortehotel en gegarandeerd 5 partussen voor het eindexamen te behalen.

Eerst nog wat vragen?

Je bent welkom om contact op te nemen met afdeling recruitment als je nog vragen hebt. Stuur een mailtje naar: recruitment@gro-up.nl.

Word een gro-upper!

Lijkt dit iets voor jou? Wacht dan niet langer en solliciteer nu bij gro-up kraamzorg! Wij kijken uit naar je cv en motivatie. Vertel ons kort wie je bent en waarom je graag in de kraamzorg wilt werken.

Zodra we zicht hebben op de startdatum van een nieuwe BBL-klas nemen we direct contact met jou op! De sollicitatieprocedure bestaat vervolgens uit een sollicitatiegesprek en een arbeidsvoorwaardengesprek.

Klaar om van je passie je beroep te maken? Laat je gegevens achter en je wordt door ons op de hoogte gesteld zodra er een BBL plek vrijkomt!

Solliciteer direct

Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures