Terug naar overzicht

GROEI MEE

als pedagogisch medewerker BBL (leer-werktraject)

Start september 2024
In Rotterdam en omgeving

Wij begeleiden jou naar jouw droombaan!

Wil jij in twee tot drie jaar klaargestoomd worden tot pedagogisch medewerker? 
Bij deze opleiding werk en leer je tegelijkertijd, het zogenaamde beroeps begeleidend leren (BBL) traject. Je doet praktijkervaring op bij onze kinderopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang. Zo leer je van ervaren collega’s en de theorie die leer je op school.

BBL opleiding tot pedagogisch medewerker: werken en leren

In samenwerking met het Albeda collega in Rotterdam starten wij in september een nieuwe BBL klas. In overleg ga je bij een gro-up locatie in Rotterdam en omgeving aan de slag. De werktijden variëren, maar vallen van maandag tot en met vrijdag tussen 07:30 uur en 18:30 uur.

Het werken op één van onze locaties wordt gecombineerd met een schooldag op woensdag of vrijdag. Gedurende de opleiding werk je in leerteams samen met andere studenten aan jouw schoolcarrière tot diplomering. De opleiding is zo ingericht dat je zelfsturend bent hoe jouw schoolcarrière eruit ziet. Hier behoren ook eventuele versnellingen/vrijstellingen in het traject bij, indien mogelijk. Je zal zo'n 20 uur ingezet worden op de locatie, zodat je kan doen wat je het liefste doet.
Daarnaast ga je naar school en moet je uitgaan van ongeveer 10-15 uur zelfstudie.

Baangarantie na je opleiding

Werken als pedagogisch medewerker in de kinderopvang betekent dat je een unieke rol vervult in het leven van de kinderen. Je biedt professionele zorg, creëert een veilige en stimulerende omgeving, en bent betrokken bij het bevorderen van hun algehele ontwikkeling. Binnen de kinderopvang bij gro-up zijn er diverse mogelijkheden, zoals in de peuteropvang, het kinderdagverblijf en op de BSO. gro-up heeft meer dan 200 locaties in de kinderopvang in Zuid-Holland en Utrecht, met elk zijn eigen charmes. Na het behalen van je diploma beschik je over een breed scala aan mogelijkheden binnen het dynamische werkveld van de kinderopvang.

Wat breng jij?

Je hebt de ambitie om kwaliteit te leveren in de kinderopvang en gaat geen uitdaging uit de weg. Verder breng jij:

 • Een afgeronde opleiding van minimaal VMBO-kader, VMBO-tl, havo of MBO niveau 2.
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend.
 • Leren op je eigen tempo wordt vanuit ROC gestimuleerd. Jij bent in staat om hier proactief mee om te gaan.
 • Gedrevenheid: jij gaat er voor om na twee jaar je diploma in ontvangst te nemen.
 • Een passie voor werken met kinderen. Openheid en krachtgerichtheid. Samenwerken doe je graag.  

Wat gro-up jou biedt

Een warm welkom in ons team op een van onze 200+ locaties. Tegelijk ben je deel van een groter geheel: gro-up waar we met 3000 collega’s –in allerlei specialismen - het verschil maken voor kind, gezin en buurt. Zo’n brede organisatie betekent ook iets voor je groeikansen:

 • Een erkende opleiding tot pedagogisch medewerker met baangarantie.
 • Persoonlijke begeleiding van een ervaren collega tijdens jouw opleidingstraject met ruimte voor het bespreken van leerdoelen en BPV-opdrachten.
 • Een contract van 20 uur. Ook krijg je naar keuze 0 of 4 uur een schooldag in je contract mee. Deze wordt door ons uitbetaald voor het aantal uur naar keuze.
 • Tijdens de opleiding: salaris van €2.420,- (per 1 april 2024) bruto per maand bij 36 uur per week, schaal 5 trede 8 van cao Kinderopvang. Na je afstuderen kom je in schaal 6: €2.539,- tot €3.489,- bruto per maand bij 36 uur volgens cao Kinderopvang.
 • Eerder in dienst komen als groepsondersteuner behoort tot de mogelijkheden. 
 • Ruimte om te blijven leren en ontwikkelen via het online portaal van de gro-up academie, zoals (interne) trainingen en opleidingen.
 • Je wordt klaargestoomd voor het werkveld met VVE-opleiding, babyscholing en als extra scholing in het kind volgsysteem KIJK! op zak.

Wil je meer weten?

Je bent welkom om contact op te nemen met afdeling recruitment als je nog vragen hebt. Stuur een mailtje naar: recruitment@gro-up.nl.

Lijkt dit iets voor jou? Wacht dan niet langer en solliciteer nu bij gro-up kinderopvang! Wij kijken uit naar je cv en motivatie. Vertel ons kort wie je bent en waarom je graag in de kinderopvang wilt werken

Solliciteren

De sollicitatieprocedure bestaat uit een sollicitatiegesprek (deze zullen in april plaatsvinden) en een arbeidsvoorwaardengesprek.

Solliciteer direct

Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures