Een dag uit het leven van een kinderopvang recruiter. Ben je benieuwd hoe het is om als recruiter in de kinderopvang te werken? Lees dan snel verder, want vandaag neem ik je een dag je mee in vogelvlucht.

Een dag vol passie en toewijding: Als recruiter in de kinderopvang begint je dag altijd anders maar wel altijd met een flinke dosis energie en enthousiasme. Het is een uitdagende maar gave rol waarin je zorgt dat ouders met een gerust hart hun werk kunnen doen, terwijl hun kroost in goede handen van mijn collega’s zijn.

Dat motiveert mij om elke dag het beste uit mijzelf te halen en om de perfecte match te maken tussen getalenteerde professionals.

Regio West bestaat uit twee steden: Den Haag en Zoetermeer. Dit zijn twee bruisende steden waar de kinderopvang een essentiële rol speelt in het leven van vele gezinnen. Van Buitenschoolse Opvang (BSO) tot Kinderdagverblijven (KDV) en Peuteropvang, er is voor elk kind een passende plek waar ze kunnen leren, groeien en spelen. Als recruiter ben ik de schakel tussen deze prachtige locaties en de talentvolle professionals die ervoor zorgen dat elk kind zich geliefd, gezien en verzorgd voelt.

De kinderopvangsector brengt natuurlijk ook uitdagingen met zich mee. De werkdruk kan hoog zijn, maar dat weerhoudt mij er niet van om mijn werk met passie te doen. Het vinden van de juiste persoon voor een vacature is van cruciaal belang. Het draait niet alleen om de kwalificaties, maar ook om de persoonlijke klik en de liefde voor het werken met kinderen. Daarom neem ik altijd de tijd om zorgvuldig de juiste match te maken. Locatiebezoeken zijn dan ook deel van mijn werk: zo ken ik alle managers en ben op de hoogte van de heersende cultuur. Door persoonlijk contact te hebben en de sfeer op locatie te ervaren, maak ik de perfecte match!

Elke dag begint met het doornemen van eventuele nieuwe vacatures in de kinderopvang. Van BSO-begeleiders tot ervaren pedagogisch medewerkers, er is altijd wel een plek die ingevuld moet worden. Vervolgens ga ik aan de slag om de juiste kandidaten te vinden. Ik screen cv's, voer gesprekken en doe (heel belangrijk!) diploma checks. Het is een continu proces van netwerken en het bouwen van relaties met zowel de kinderopvangorganisaties als de professionals. Ik werk mijn vaak eindeloze mail bij en dan is het alweer lunchtijd!

Samen lunchen we rond 12 uur in de bedrijfskantine. We bespreken het weekend, nieuwe Netflix series, hebben het over onze kinderen en kleppen onder het genot van een broodje lekker bij. Als ik thuiswerk, maak ik graag een wandeling met mijn hondje. Even weg van de werkplek, frisse lucht op snuiven en wat lichaamsbeweging krijgen. Mijn gedachten worden verfrist en ik heb nieuwe energie op gedaan voor de rest van de werkdag.

Back to business: Plotseling gaat mijn telefoon. Het is een locatiemanager die met spoed een medewerker nodig heeft. Ik luister naar de behoeften en het begint in mijn hoofd al te ratelen: welke mogelijke kandidaten  passen bij wat men zoekt?

Terwijl ik nog na zit te mijmeren, krijg ik een berichtje: het is een appje van een kandidaat die ik al eerder hebt gesproken. Hij heeft waarschijnlijk een vraag of wil gewoon een update over de stand van zaken. Ik app snel terug en beantwoordt zijn vragen. Dan staat er een overleg via Teams met het UWV op de planning: soms sturen ze mij het cv van een kandidaat die perfect past. Een cadeautje vind ik dat: soms is het net Sinterklaasavond.

Kortom, ook deze dag is weer dag is gevuld met telefoontjes, overleggen , eferentiechecks, spoedverzoeken van locatiemanagers en snelle communicatie via apps met kandidaten. Ik voel me soms een soort superheld die bezig is om de juiste mensen te vinden en te matchen met de juiste banen. Het is een drukke maar opwindende dag vol actie en interactie!

Wil jij ook een verschil maken in het leven van kinderen en werken in de dynamische wereld van kinderopvang? Bekijk dan snel onze vacatures in de Kinderopvang en ontdek welke kansen er voor jou liggen.

Terug naar overzicht