Hallo allemaal! Wat een geweldige eerste maand heb ik gehad als de nieuwe interim recruiter kraamzorg bij gro-up. Ik kan niet wachten om mijn ervaringen met jullie te delen. Dus ga er lekker voor zitten en laat me je meenemen op mijn avontuur!

Vanaf mijn allereerste dag voelde ik me warm welkom geheten door mijn team en eigenlijk door iedereen waarmee ik binnen de organisatie kennismaakte. Het voelde echt als thuiskomen, en dat is precies wat je hoopt te ervaren wanneer je ergens nieuw begint. Wat extra speciaal is, is dat kraamzorg als het 'nieuwe kindje' binnen de organisatie wordt gezien. Dit maakte het extra leuk om met zoveel mensen in gesprek te gaan en te ontdekken wat zij al wisten over kraamzorg. We hebben talloze e-meetings gehad, maar ook de live koffiemomentjes waren ontzettend gezellig. Het voelde alsof ik al snel deel uitmaakte van de grote familie die gro-up is.

In mijn tweede week kreeg ik de kans om voor het eerst een geboortehotel te bezoeken. Ik ging naar het Haga Ziekenhuis, waar het geboortehotel is gevestigd in het Juliana Kinderziekenhuis. Eerlijk gezegd had ik nog nooit eerder een geboortehotel gezien en ik kon me er niet goed een voorstelling van maken. Gelukkig werd ik door het personeel in het ziekenhuis goed geassisteerd en vond ik uiteindelijk mijn weg. Bij het geboortehotel werd ik hartelijk verwelkomd door de teamleider, Liesbeth. Zij gaf me een uitgebreide rondleiding door het geboortehotel.

Onze tour begon in de verloskamer - "This is where the magic happens!" Hoeveel baby's zouden hier al geboren zijn? Duizenden, waarschijnlijk. Het is werkelijk een wonderlijke plek waar zoveel kindjes hun eerste moment op aarde hebben ervaren. Een verloskamer brengt ongetwijfeld veel spanning met zich mee, maar vooral ook ontzettend veel vreugde. Ik kan me voorstellen dat het een mix van emoties is wanneer je een bevalling meemaakt. Na de verloskamer gingen we verder naar het hotelgedeelte. Hier krijgen kersverse moeders de keuze om naar huis te gaan of nog even te blijven in het geboortehotel, waar ze worden verzorgd door ons fantastische team van kraamverzorgenden. De kamers in het geboortehotel stralen vooral rust uit. Hier kunnen moeders samen met hun partners of geliefden bijkomen van de bevalling en heerlijk worden verwend door onze kraamverzorgenden. Wat een geweldige plek is dit!

Na een inspirerende brainstormsessie over hoe ik als recruiter kan bijdragen aan het vinden van nieuwe collega's, besloot ik ook in gesprek te gaan met de kraamverzorgenden zelf. Ik was ontzettend nieuwsgierig naar wat dit werk zo bijzonder maakt voor hen en waarom ze voor onze organisatie hebben gekozen. Het antwoord was eenvoudig: passie! Ze doen dit werk met zoveel passie omdat gezinnen zo dankbaar zijn voor de hulp die ze krijgen bij een veilige start. Wat alle kraamverzorgenden gemeen hebben, is hun passie voor de zorg. Bovendien vinden ze het geweldig om bij gro-up te werken vanwege de mensen die er werken. "We doen dit allemaal samen," zeiden ze, en dat maakt het werk leuk en gezellig.

In de komende periode zal ik bij gro-up het proces rondom de werving van kraamzorgpersoneel optimaliseren. Ik kan jullie vertellen dat ik er ontzettend veel zin in heb! Op dit moment zijn we vooral op zoek naar ervaren en gediplomeerde kraamverzorgenden, verloskundigen in opleiding, kandidaten voor de partuspoule en mensen met een passie voor kraamzorg die graag willen worden opgeleid via onze BBL-opleiding. Als je meer wilt weten over onze openstaande vacatures, aarzel dan niet om mij even te bellen.

Ik hoop dat jullie hebben genoten van mijn avonturen in mijn eerste maand bij gro-up. Het is een geweldige organisatie met fantastische mensen. Dus, als je op zoek bent naar nieuw werk of gewoon nieuwsgierig bent geworden, neem dan zeker een kijkje bij onze vacatures. Wie weet word jij wel onze nieuwe collega en mogen we jou binnenkort verwelkomen in ons warme team!

Tot snel!

Groetjes,

Anouska

Terug naar overzicht