Het voelt als de geboorte van een kind: gro-up gaat samen met Kraamzorg Rotterdam (waaronder geboortehotel Maasstad, kraamzorghotel Noord, geboortecentrum Sophia, Geboortehotel Haga en KraamzorgNU). Daarmee blijven Rotterdam, Den Haag en Delft verzekerd van goede kraamzorg; zowel thuiskraamzorg, kraam- en geboortehotels. En geeft gro-up aan kinderen van al voor de geboorte (-3 maanden genoemd) tot zelfstandigheid de kansen die bij ze passen.

Kraamzorg Rotterdam is de oudste en grootste kraamzorgorganisatie in Rotterdam en omstreken. gro-up zet zich met kinderopvang, buurtwerk, jeugdhulp en onderwijs in om alle kinderen dezelfde kansen te geven. ‘We gaan voor groei van kinderen binnen gezin en buurt’, zegt Martin van de Ruit, voorzitter van de Raad van Bestuur van gro-up. ‘Kraamzorg helpt een kind en zijn gezin al voor de geboorte. Daarom heten we Kraamzorg Rotterdam graag welkom bij onze familie.’

Krachtige impuls
‘Samen met gro-up kunnen we de goede start van een kind een krachtige impuls in ontwikkeling geven’, zegt Wim Croes, bestuurder a.i. van Kraamzorg Rotterdam. De komende maanden krijgt de fusie vorm. ‘We doorbreken weer een barrière tussen organisaties voor kinderen en gezinnen’, zegt Martin. ‘Ons groeipad omvatte al de handvatten voor kinderen van 0 tot zelfstandigheid. En na deze fusie begint ons groeipad al  vanaf -3 maanden.’  

Over gro-up
Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt: iedereen verdient de kans om het mooiste uit zichzelf te halen. Daarom bestaat gro-up. Hier creëren we samen met gezin en buurt een omgeving waarin kinderen van alle leeftijden kunnen groeien en ontwikkelen.
We zijn actief in kraamzorg, kinderopvang, buurtwerk, jeugdhulp en onderwijs. Dus we voelen ons verantwoordelijk voor elke stap in het groeipad van een kind, van zwangerschap tot zelfstandigheid. In de ideale wereld krijgt iedereen de ruimte om het mooiste uit zichzelf te halen. Die wereld bouwen wij. Wij zijn gro-up. 

Terug naar overzicht