Manon begon als stagiaire gymdocent. Inmiddels begeleidt ze zelf de stagiaires. Hoe is zij in dit vak terecht gekomen? “Verbinden is key in ons werk en sport is een mooi middel hiervoor”

Manon begon als stagiaire gymdocent. Inmiddels begeleidt ze zelf de stagiaires. Hoe is zij in dit vak terecht gekomen? “Ik heb internationale communicatie en later toerisme gestudeerd aan het mbo. Helaas kwam dat veel neer op kantoorwerk en de hele dag stilzitten is niet mijn ding. Ik besloot een tussenjaar te nemen en ontdekte wat ik wel wilde: sporten! Toen ik zag dat ze in het laatste jaar op de HALO op wintersport gingen was ik verkocht: dit is mijn opleiding!’

Kinderen aan het sporten krijgen
“Weet je wat deze baan zo leuk maakt?”, zegt Manon. “Je geeft niet van 9.00 tot 15.00 uur op een basisschool les maar hebt veel afwisseling. Ik kom op verschillende scholen. Zie verschillende gezichten. En ik organiseer ook sportactiviteiten en evenementen in de gemeente. Dat maakt het werk enorm uitdagend. gro-up Buurtwerk biedt zoveel verschillende dingen aan. Altijd met als hoofddoel: kinderen aan het sporten krijgen en hen kennis laten maken met verschillende sporten en verenigingen.”

Team4Talent on tour
Wat was je hoogtepunt van het jaar? “Afgelopen zomer trokken we langs verschillende wijken in Midden-Holland. We noemden dit Team4Talent on tour”, vertelt Manon. “Zo kregen we direct contact met kinderen, jongeren en hun ouders. Ook kwamen de wijkmanagers en de politie bij ons buurten. En weet je wat de meeste aandacht trok? Boogschieten en parachutezwaaien. Kinderen vinden dat zo leuk om te doen! Ook balspelen als hockey en voetbal blijven geliefd. In één wijk was in twee uur tijd de opkomst zo’n 30 tot 40 kinderen! Daar zijn we dan enorm trots op met z’n allen.”

Vergaderingen sluiten we graag af met een borrel
Is het sporten de enige reden waarom je het werk bij Team4Talent zo leuk vindt? “Zeker niet”, antwoordt Manon. “Ik werk in een superleuk team. Iedereen is gelijk aan elkaar en heeft evenveel inbreng. Onze maandelijkse vergaderingen zijn nooit saai: we leren altijd veel van elkaar. En we sluiten die vergaderingen graag af met een borrel. Ook het schooljaar afsluiten en het nieuwe inluiden doen we graag samen. Dan bakken we in het zonnetje hamburgers. Die gezellige momenten met elkaar vind ik erg belangrijk.”

Afwisselende werkdagen
“Hoe mijn werkdag eruit ziet? Dat wisselt enorm”, lacht Manon. Ik werk 36 uur per week en mag zelf bepalen hoeveel kantooruren en hoeveel tijd ik voor activiteiten inplan. Vandaag start ik op kantoor op. Met een overleg met een ondernemersvereniging over activiteiten in de winkelstraat. Ook voer ik evaluatiegesprekken met stagiaires die ik begeleid. Straks geef ik pauzesport op een basisschool. En dan door naar mijn volgende activiteit: tennisles geven.”

Extra’s bieden
Wat is jullie grootste uitdaging? “We willen graag vernieuwend zijn, zegt Manon. “We worden ingezet als welzijnswerker, maar zijn opgeleid tot vakleerkracht voor de basisschool. Wat bied je dan extra? We ontwikkelen bijvoorbeeld inspiratielessen of lessenreeksen die een vakleerkracht op school nog niet bedacht heeft. Verder kijken we bij bewegen naar de motoriek van de kinderen. En we onderzoeken welke screenings de beste zijn. Dat is onze methode om te zien of een kind meekomt met de rest. Zo interessant!”

Werken als sporter?
Wil jij net als Manon jouw expertise in sport inzetten? Bekijk dan onze sportieve vacature.

Terug naar overzicht