Een tijdje terug zag Evelien van der Graaf, toen locatiemanager in de kinderopvang, een vacature op het hoofdkantoor van gro-up langskomen. Haar hart maakte een sprongetje, maar haar hoofd sloeg op hol. Want ze had nog zoveel plannen als locatiemanager in de kinderopvang, samen met haar geweldige team.

Een tijdje terug zag Evelien van der Graaf, toen locatiemanager in de kinderopvang, een vacature op het hoofdkantoor van gro-up langskomen. Haar hart maakte een sprongetje, maar haar hoofd sloeg op hol. Want ze had nog zoveel plannen als locatiemanager in de kinderopvang, samen met haar geweldige team. 

“Oh, wat vond ik het lastig”, vertelt Evelien in de Huiskamer van het hoofdkantoor in Berkel en Rodenrijs. “Ik heb lang getwijfeld of ik zou reageren op de vacature van projectmanager, totdat ik besloot om voor mezelf te kiezen en in ieder geval te solliciteren. Want het was nog maar de vraag of ze me een geschikte kandidaat zouden vinden.”

Gestart als pedagogisch medewerker
Evelien startte bij gro-up als pedagogisch medewerker op kinderopvanglocatie Boerderij De Balije om een zwangerschapsverlof op te vangen. Uiteindelijk bleef ze daar 5 jaar, met heel veel plezier. Haar studie pedagogiek smaakte naar nóg meer ontwikkeling: “Ik ging het gesprek aan met mijn leidinggevende en koos voor een managementopleiding. gro-up wilde bijdragen in de kosten, dus dat was een mooie kans. Nadat ik m’n opleiding had afgerond, ging ik direct als adjunct locatiemanager aan de slag. Daarna werd ik locatiemanager bij De Tovertuin, waar ik net voor coronatijd terechtkwam.”

Stof tot nadenken
Juist die bijzondere corona-periode gaf haar stof tot nadenken: “We moesten creatief zijn, zorgen voor verbinding met kinderen en ouders, nieuwe producten bedenken, anders organiseren, onze kwaliteit behouden en collega’s coachen. Dat zijn allemaal dingen die ik superleuk vind. Toen kwam de vacature van projectmanager voorbij, en daarin werden ál die dingen genoemd. Ik heb er toen echt even wakker van gelegen: moet ik dit doen of niet? Maar inmiddels zit ik hier alweer twee maanden!”

Groeiruimte
“Bij gro-up hebben we het over groeiruimte voor kinderen, zodat zij het mooiste uit zichzelf kunnen halen. Die groeiruimte ervaar ik als medewerker óók”, vertelt Evelien verder. “Ik heb weinig ervaring met projectmanagement, want ik heb me eerder alleen met onderdelen ervan beziggehouden. Maar hier zien ze mijn potentie en gedrevenheid. En krijg ik de kans om te bouwen aan de groei van gro-up. Bouwen aan iets is het mooiste wat er is.”

Dynamisch werk
Enthousiast vertelt Evelien over een project dat binnenkort start: “Het project heeft te maken met de BSO. We willen ons aanbod nog beter afstemmen op de wensen van kinderen boven de 8 jaar en hun ouders. Ik ga daarom bij locaties langs en praat met collega’s, ouders en kinderen. Zo brengen we in kaart wat wel en wat niet werkt. Het is gelukkig heel dynamisch werk, want ik zou niet de hele dag op kantoor achter een computer willen zitten. Ik ben blij dat ik deze stap heb gewaagd!”

Terug naar overzicht