Terug naar overzicht

Groei mee

als Specialistisch Adviseur buurtwerk

op ons hoofdkantoor in Berkel en Rodenrijs
voor 32 tot 36 uur per week

Quote Tanja Jagtenberg (Directeur buurtwerk): ”Super als ik die rechterhand heb, die zich met enthousiasme inzet voor gelijke kansen in buurten door de ontwikkeling van buurtwerk.”

Als Specialistisch Adviseur buurtwerk zorg je dat het aandeel buurtwerk binnen het aanbod van gro-up groeit en ontwikkelt. Dat doe je door strategisch denk- en advieswerk om te zetten in grootschalige (aanbestedings-)projecten/subsidies en optimale samenwerking zowel in- als extern. Jij creëert het speelveld waar maatschappelijke vraagstukken en (nieuw) aanbod bij elkaar komen.

Je ontvangt leiding van de Manager Aanbestedingen & Implementaties. Deze nieuwe rol wordt momenteel interim ingevuld in afwachting van vaste invulling. Je werkt nauw samen met de andere Specialistisch Adviseurs binnen de domeinen Kinderopvang, Jeugdhulp, Onderwijs en Kraamzorg. Je ondersteunt elkaar bij het duiden van vragen vanuit je eigen domein en zoekt samen naar de beste antwoorden daarop.

Het onderdeel Omgevingsmanagement (waar de Specialistisch Adviseurs deel van uitmaken) is nog in ontwikkeling. Zolang dat zo is, valt Omgevingsmanagement (en daarmee deze adviseurs) nog onder de Manager Aanbestedingen & Implementaties. Als dat team op sterkte is gekomen, dan fungeert de meest seniore adviseur ook als Manager Omgevingsmanagement. En komt Omgevingsmanagement als team onder de leiding van de directeur Strategie.

Jouw opgave bestaat uit het verbinden van maatschappelijke opgaven en daarvan afgeleide vragen en/of behoeften van potentiële opdrachtgevers met het aanbod van gro-up. Dat doe je door:

 • advies te geven aan in- en externe partijen over maatschappelijke ontwikkelingen en vraagstukken. Daarmee help je hen de juiste beslissingen/vervolgstappen te nemen.
 • netwerk te bouwen en te onderhouden waardoor je groei-)mogelijkheden voor samenwerking signaleert/onderzoekt.
 • het regisseren en meeschrijven aan voorstellen voor aanbestedingen en subsidieaanvragen. Je denkt mee in een haalbaar en kwalitatief plan van aanpak in afstemming met de lijn. Daarbij  borg jij vooral de aansluiting bij de verwachtingen van de opdrachtgevers.
 • bij te dragen aan het ontwikkelen en optimaliseren van dienstverlening, kwaliteit en beleid waardoor je nieuwe ontwikkelingen optimaal doorvoert en kennis en inzichten binnen de organisatie vergroot.

Wat breng jij?

 • Jij overziet en doorziet alle maatschappelijke vraagstukken en ontwikkelingen, de (lopende) aanbestedingen, offertes en opdrachten en kent de ins en outs in- en extern. Op basis van jouw analyse van trends en behoeftes, signaleer en onderzoek je nieuwe en kostendekkende kansen voor groei van buurtwerk.
 • Voor jou is samenwerking (zoeken) vanzelfsprekend. Je bent een serieuze gesprekspartner vanuit inzicht in de vraagstukken en de belangen van gemeenten, zorgaanbieders en stakeholders. Met hen ga je in gesprek over hun plannen, je inspireert en stelt opbouwend kritische vragen. Je initieert of faciliteert plannen.
 • Je vertaalde succesvol (landelijke) ontwikkelingen naar kostendekkende, impactvolle samenwerkingen. Je kan prioriteiten stellen, versnellen, aanspreken, of een tussenstap maken om voortgang in doelen erin te houden.
 • Je bent analytisch, creatief, oplossingsgericht, een zelfstarter en ondernemend.

En dit neem je mee:

 • Een afgeronde WO opleiding richting Sociale Wetenschappen of Bedrijfskunde.
 • Inhoudelijke expertise Jeugd(buurt-)werk en (grootschalige) aanbestedings- of subsidieprojecten.
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.

Wat gro-up jou biedt

 • Salaris conform schaal 12 cao Sociaal Werk (max € 6.490,- o.b.v. een 36-urige werkweek). Met nog een structurele loonsverhoging van 8% in 2 stappen (januari en juli 2024).
 • Individueel Keuze Budget waarmee jij kiest wanneer je vakantiegeld en 13e maand ontvangt.
 • Loopbaanbudget om opleidingen en studies te volgen en vitaliteitsuren.
 • Reiskosten vergoeding conform cao van € 0,21/km.
 • Een fijne balans tussen werk- en privé o.a. door hybride en werken met thuiswerkvergoeding en -middelen.
 • Pensioenregeling (PFZW)
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een fietsplan en collectieve verzekeringen.

Wil je meer weten?

We hebben de werving voor deze vacature uitbesteed aan VOOR. Dus wil je meer weten over deze interessante functie, dan kun je bellen of mailen met VOORpartner Kyra Cools via kyra@voor.nl of 06 52 33 64 80.

Solliciteren

Is deze functie jou op het lijf geschreven en wil je meteen solliciteren? Vul dan hier het formulier in en voeg een korte motivatiebrief en je CV toe. Het streven is om de procedure voor deze vacature in oktober af te ronden. Kandidaten worden daarom gevraagd snel te reageren. Vermeld in je CV of je motivatiebrief ook je vakantieplanning.

Met interessante kandidaten maakt VOOR eerst kennis via videobellen. Is er een klik, dan nodigen zij je uit voor een live VOORselectiegesprek. De selectiegesprekken bij gro-up vinden plaats in oktober. Vanuit VOOR vragen ze daarna twee referenties op. Als voorwaarde voor indiensttreding dien je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te kunnen overleggen.

Solliciteer direct

Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures