Terug naar overzicht
 • Plaats

  Schiedam

 • Gepubliceerd op

De baan

Groei mee
als jongerenwerker of jongerencoach

voor onze nieuwe opdracht in Schiedam
per direct voor 32 tot 36 uur per week

 

De baan

gro-up buurtwerk gaat, samen met YETS, per direct het jongerenwerk uitvoeren in Scheidam. De opdracht kent een sterke focus op preventie en begeleiding voor de doelgroep van 10 t/m 16 jaar.  Specifiek richten we ons op meiden en jongens met verhoogde risicofactoren of die al beginnend risicogedrag vertonen. Het gaat hierbij veelal om jongeren die opgroeien in kwetsbare situaties. Door een positief rolmodel en voorbeeldfunctie te hebben ondersteun en coach jij de jongeren om het mooiste uit zichzelf te halen.

We bundelen het brede portfolio van gro-up buurtwerk, waarmee we vraaggericht invulling kunnen geven aan behoeften in de wijken en op hotspots, met de succesvolle methodiek Youth Coaches van YETS waarmee we (primaire en secundaire) preventie vanuit de schoolomgeving vormgeven.

Wat breng jij?

Iedere jongere heeft de behoefte om ergens bij te horen. Gedrag wordt gevormd door de omgeving waarmee jij en de jongere zichzelf identificeert. Als je als jongere opgroeit in een kwetsbare situatie zijn goede voorbeelden soms schaars. Als jongerenwerker of jongerencoach breng jij een positief rolmodel in hun leven, jij bouwt een duurzame relatie op met deze jongeren en werkt vanuit emotionele verbinding, nabijheid en nieuwsgierigheid. Door je eigen kwetsbaarheid te tonen nodig je jongeren uit om zichzelf echt te laten zien. Daar ontstaat groeiruimte. Als jongerenwerker of jongerencoach bied je perspectief en creëer je een veilige en voorspelbare omgeving. Duidelijke omgangsvormen helpen daarbij. Zo zet jij jongeren in hun kracht.

Naast wat werkt is “wie werkt”  belangrijk voor de impact die wij maken. Wij zij op zoek naar jongerenwerkers en jongerencoaches die een rolmodel zijn voor onze jongeren en jongeren uitdagen om met hén te levelen. Verder vragen wij:

 • Lef om voor te gaan in kwetsbaarheid en leerbereidheid?
 • De Mentaliteit en motivatie om oprechte relatie met jongeren aan te gaan
 • Overtuigingskracht
 • Inzicht in de leefwereld, problematiek en sociale omgangsvormen van jongeren
 • Een verbindende en samenwerkingsgerichte visie en sta stevig in de keten?
 • Een relevante afgeronde mbo of hbo-opleiding in de richting van sociaal werk.
 • Een registratie (mogelijkheid) in het Registerplein of (zicht op) een SKJ registratie.
 • Dat je methodisch werkt volgens de plan-do-check-act cyclus.
 • De bereidheid  gemiddeld 3 avonden per week te werken bij een dienstverband van 32 uur.
 • Dat je zorgvuldig je werkzaamheden en bevindingen rapporteert en registratiesystemen bijhoudt.

Wat gro-up jou biedt

Een warm welkom in ons team. Tegelijk ben je deel van iets groters: gro-up waar we met 3000 collega’s –in allerlei specialismen - het verschil maken voor kinderen en hun ouders/opvoeders. Zo’n brede  organisatie  betekent ook iets voor je groeikansen. Wat bieden we je nog meer?

 • Je krijg een contract op basis van jouw beschikbaarheid.
 • Salaris volgens de cao Sociaal Werk, schaal 6 voor mbo bruto € 2.348,- tot € 3.361,- per maand bij 36 uur per week en schaal 8 voor hbo € 2.780,- tot € 3.961,- per maand bij 36 uur per week.
 • Een zelfstandige functie waarin je volop nieuwe mensen ontmoet.
 • Een aantrekkelijk leerprogramma in de buurtwerk academie.
 • Een goede werk-privé balans en uitstekende verlofregelingen.
 • Een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, met o.a. een fietsplan en collectieve verzekeringen.

Wil je meer weten?

Op deze website stellen we ‘gro-up’ aan je voor, de organisatie waar buurtwerk onderdeel van is.

Je bent altijd welkom met vragen bij Sanne Brand, recruiter, bereikbaar via 06-13385159 en bij Thijmen Klinkhamer, regiomanager, bereikbaar via 06-82151690.

Solliciteren

Solliciteren op de functie kan tot en met 14 augustus 2022. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op 17 en 19 augustus 2022. De sollicitatieprocedure bestaat uit een sollicitatiegesprek, assessment, vervolggesprek en arbeidsvoorwaardengesprek. Je sollicitatie zien we met plezier tegemoet!


gro-up. Alles draait om groeiruimte. 

Wij zijn gro-up. We zorgen dat ieder kind de ruimte krijgt om het mooiste uit zichzelf te halen. Groeiruimte maken, daar werken wij aan in onderwijs, jeugdhulp, kinderopvang, buurtwerk en kraamzorg.

Bij alles wat gro-up doet, hebben we bijzondere aandacht voor de directe omgeving: het gezin, de buurt, de voorzieningen en lokale organisaties. Met onze aanpak, onze kennis en wijsheid hebben we ook echt invloed op die omgeving. We halen voordeel en werkplezier uit verbinding. Ook bij buurtwerk ervaar je die kracht.

Solliciteer direct

Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures