Terug naar overzicht

De baan

Groei mee
als jongerenwerker met taakaccent talentontwikkeling

voor ons werkgebied in Woerden
per direct voor 24 tot 36 uur per week

 

De baan
Meedoen in de buurt is belangrijk voor de jeugd. Binding met de buurt vormt een belangrijke beschermende factor. Onze jongerenwerkers stimuleren maatschappelijke participatie in de vorm van vrijetijdsbesteding, actieve betrokkenheid, deelname aan school, baan of vrijwilligerswerk. We ondersteunen de jongeren met hun initiatieven en hebben aandacht voor alle jongeren in het werkgebied.

Jij als jongerenwerker

 • Werkt vindplaatsgericht, zichtbaar, vasthoudend en offensief; je zoekt jongeren op waar zij zich ophouden en legt daar het contact.
 • Kent de (online) leefwereld van jongeren en sluit daarbij moeiteloos aan en reikt waar nodig gedragsalternatieven aan.
 • Biedt een luisterend oor, pakt eenvoudige hulpvragen op en zoekt steeds een opening om jongeren positief te activeren.
 • Werkt volgens de krachtgerichte methodiek en bent daarin vasthoudend. Waar jongeren overlast veroorzaken in de buitenruimte confronteer en coach jij hen om hun inzicht te geven in hun gedrag, problematiek en de consequenties daarvan. Hierin werk je nauw samen met de collega’s die projectmatig werken als jongerenwerker plus, wijkmanagers, handhaving en politie.
 • Bent gericht op het ontwikkelen van activiteiten met tieners, jongeren en bewoners., dit doe je in samenwerking met onze buurtverbinders in Woerden.
 • Werkt binnen de keten met de meldcode en registratie in de verwijsindex ten aanzien van zorgen en zorgsignalen.
 • Loopt frequent ambulante rondes na schooltijd en in de avond.
 • Houdt je reguliere werkzaamheden dagelijks bij in de database van regipro.
 • Wordt daarnaast ook werkbegeleider van een aantal stagiaires.

Dit is waar je dat doet
Je werkt vanuit onze jongerenwerklocatie of andere beschikbare ruimtes in de wijk in teamverband aan een gezamenlijke opdracht. Jullie team is verantwoordelijk voor het jongerenwerk in Woerden. Zowel ambulant, op moeilijk bereikbare groepen als inzet op individuen. Waar? Op straat, op speelveldjes, op en rond het schoolplein en ook binnen de scholen. Je gaat in gesprek met ondernemers, buurtbewoners, leerkrachten, ouders en jongeren. Verbinding maken, dát is waar je goed in bent. Op incourante tijden wanneer nodig en ook op (grote) evenementen.

Wat breng jij?

Verbinding maken, dát is waar je goed in bent. Verder vragen wij:

 • Een relevante afgeronde mbo- of hbo-opleiding in de richting van sociaal werk.
 • Je werkt methodisch volgens de plan-do-check-act cyclus.
 • De bereidheid 2 avonden per week te werken bij een dienstverband van 32 uur.
 • Dat je zorgvuldig je werkzaamheden en bevindingen rapporteert en registratiesystemen bijhoudt.
Dat je met een frisse blik op mensen afstapt en zorgt voor zichtbaarheid in de wijk.

Wat gro-up jou biedt

Een warm welkom in ons team. Tegelijk ben je deel van iets groters: gro-up waar we met 3000 collega’s –in allerlei specialismen - het verschil maken voor kinderen en hun ouders/opvoeders. Zo’n brede  organisatie  betekent ook iets voor je groeikansen. Wat bieden we je nog meer?

 • Je krijg een contract op basis van jouw beschikbaarheid.
 • Salaris volgens de cao Sociaal Werk, voor mbo-gediplomeerden bruto € 2.348,- tot € 3.361,- per maand bij 36 uur per week en voor hbo-gediplomeerden bruto € 2.780,- tot € 3.961,- per maand bij 36 uur per week.
 • Een zelfstandige functie waarin je volop nieuwe mensen ontmoet.
 • Een aantrekkelijk leerprogramma in de buurtwerk academie.
 • Een goede werk-privé balans en uitstekende verlofregelingen.
 • Een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, met o.a. een fietsplan en collectieve verzekeringen.

Wil je meer weten?

Op deze website stellen we ‘gro-up’ aan je voor, de organisatie waar buurtwerk onderdeel van is.

Je bent altijd welkom met vragen bij Sanne Brand, recruiter, bereikbaar via 06-13385159.

Solliciteren

De sollicitatieprocedure bestaat uit een sollicitatiegesprek, assessment en arbeidsvoorwaardengesprek. Je sollicitatie zien we met plezier tegemoet!


gro-up. Alles draait om groeiruimte. 
Wij zijn gro-up. We zorgen dat ieder kind de ruimte krijgt om het mooiste uit zichzelf te halen. Groeiruimte maken, daar werken wij aan in onderwijs, jeugdhulp, kinderopvang, buurtwerk en kraamzorg.

Bij alles wat gro-up doet, hebben we bijzondere aandacht voor de directe omgeving: het gezin, de buurt, de voorzieningen en lokale organisaties. Met onze aanpak, onze kennis en wijsheid hebben we ook echt invloed op die omgeving. We halen voordeel en werkplezier uit verbinding. Ook bij buurtwerk ervaar je die kracht.

Solliciteer direct

Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen
Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?

Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures