De vlag kan uit! Deze week werd het officieel beklonken: gro-up is een ‘satellietleerbedrijf’ van het Albeda Sportcollege. Zo krijgen studenten van deze opleiding de mogelijkheid om een beroepspraktijkvorming (bpv)-programma te volgen in de kinderopvang, en leren de kinderen in de kinderopvang dat bewegen een belangrijk onderdeel is van een gezonde leefstijl.

gro-up en het Albeda Sportcollege hebben een programma samengesteld waarbij iedere student zich op zijn/haar manier kan ontplooien.

Iets passends voor iedere student

Nadine Bongers, coördinator opleidingen gro-up, vertelt er meer over: “In basis kwalificeer je met een afgeronde opleiding sport en bewegen voor een baan op onze locaties voor buitenschoolse opvang (BSO). Door de inzet van stagiairs, willen wij ons aanbod en kennis op het gebied van sport en bewegen verder uitbreiden. Of het nu gaat om werkzaamheden op de BSO, het assisteren bij een sport- en spelactiviteit of het bedenken van een nieuw beweegprogramma, er is voor iedere student iets passend.” De samenwerking tussen gro-up en het Albeda Sportcollege wordt aangegaan voor de komende 3 jaar en gaat in eerste instantie van start bij gro-up kinderopvang.

Leren door te doen

Maggie van den Bosch, regiomanager bij gro-up kinderopvang, verwoordt het mooi met een quote van Confusius: “Als je me iets onderwijst vergeet ik het, als je me iets laat zien zal ik het misschien onthouden, als je me iets laat doen maak ik het me eigen”. Dingen leren door te doen past bij hoe wij als organisatie kijken naar de ontwikkeling en groei van kinderen. Deze samenwerking is wat dat betreft een win-win situatie voor zowel de kinderen als de studenten. Sporten en bewegen hebben een positieve invloed op de gezondheid en leerprestaties van kinderen. Het levert een bijdrage aan de executieve functies, concentratie, fitheid en sociale vaardigheden. Vaardigheden waar wij als organisatie graag een bijdrage aan leveren. De studenten zijn van harte welkom, wij kijken uit naar hun komst!”

Terug naar overzicht